Ordförande Gunhild Tönnberg med vinnaren av Reumatikerförbundets uppsatstävling Monika Wolfert-Rudborg

2018 årsmöte den18 februari avklarat

Risto Koskimies blev vald att vara mötesordförande. Inga större förändringar inom styrelsen förutom att vi avtackade vår revisor Mats Cedervall för alla år han ställt upp för föreningen både som kassör och nu senast som revisor.

Som ny revisor valdes Cristin Edmark in.
Dorrit Kullberg tilldelades förtjänsttecken i silver för 10 års arbete inom styrelsen. Här blir det nog några år till med styrelsearbete.

Innan vi fikade så läste Monika Wolfert-Rudborg upp sin vinnande uppsats som handlade om "Min hjälte i vardagen med min reumatiska sjukdom"

Reumatikerförbundets jurys motivering löd

Med en annorlunda och nytänkande skrivarstil framför Monika Wolfert-Rudborg en stark berättelse om sin vardagshjälte och sitt liv med en reumatisk diagnos. Från början till slut väcker Monika läsarens nyfikenhet – Vem är hjälten?

Uppsatsen går nu vidare till den europeiska uppsatstävlingen Edgar Stene Prize Competition 2018. Den tävlingen anordnas av de europeiska patientorganisationernas paraplyorganisation, EULAR och PARE, The European League Against Rheumatism och People with Arthritis/Rheumatism in Europe.

Grattis till Monika!

50 000 starka skäl att bli medlem